Inauguració del Bar-a-Vins
El dilluns vaig tenir l’ocasió d’anar a la inauguració del Bar-à-Vins de Moritz juntament amb la Ruth, així que us relato com va anar i que hi vem poder tastar (tant de vi com de menjar).
Només arribar, a les afores de la Fàbrica Moritz ja hi havia un munt de gent amb molta espectació.
A l’hora que ens havien citat en van anar deixant passar tot donant-nos un passaport amb les diferents etapes que Moritz va fer d’Alsàcia fins a Barcelona i on s’hi podia veure els vins i tapetes que més tard podríem tastar.
També al entrar, ens van fer una fotografia amb un porró (símbol d’aquest Bar-à-vins).
La inauguració, no es va fer en el que serà el Bar-à-vins ja que l’espai és massa petit per la quantitat de gent que hi era invitada, així que, ens van dirigir cap a una sala que estava al sòtan al costat d’on tenen els dipòsits de la cervesa que fan èn la mateixa fàbrica.
Només entrar a la sala on es feia la presentació ja ens van donar una copa de vi d’Alsacia i una mini quiche.
Passada una estona ja van fer la presentació en si. Primer va parlar l’Albert Castellón, director general de Moritz. L’Albert, va fer la presentació del que serà l’espai del Bar-à-vins i sobretot va donar molta importància a voler democratitzar el vi, és a dir, fer-lo accesible a tothom, per això tenen com a logo el porró com una transgressió sense trencar amb el rigor. També ens va parlar de que també volen que el vi i la cervesa siguin complementaris i companys de viatge.
A continuació va parlar el que serà el cap de Sumillers a càrrec del Bar-à-vins, el Xavier Ayala, que també és el president de l’associació de sumillers. Ell ens va parlar que tindran entre 400 i 500 vins i que l’objectiu és apropar el vi al consumidor final, per això tindrà una selecció de 40 vins que es podrà pendre a copes, o fins i tot fer només un tast.
Finalment, ens va parlar el Jordi Vilà, per parlar-nos de la gastronomia del Bar-à-vins que estarà basada en formatges, embutits, assortits, petits furs salats, així com petits tastos, llaunes i cassoletes per acompanyar els vins que hi poguem trobar.
Amb tota aquesta informació, ja se’ns va donar pas a poder probar tota la Ruta que Moritz va fer d’Alsàcia a Barcelona, amb 10 parades corresponents a 10 vins i 10 tastos per acompanyar que estaven descrits en el passaport que ens havien entregat, a continuació us deixo tot el que vem poder tastar:
1. Alsace
Trimbach (Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre, 2005 – Gewurztraminer)
Mini Quiche Lorraine
2. Bourgogne – Chablis
Patrick Piuze (Terroirs de Fleys, 2011 – Chardonnay)
Gougères d’anguila fumada i crema agra
3. Bourgogne – Côte de Beaune
Domaine de Montille (“Les Grèves” Premier Cru, 2006 – Pinot Noir)
Boeuf Bourguignon
4. Beaujolais – Morgon
Domaine Foillard (Côte du Py, 2011 – Gamay)
Panellet de pollastre de bresse
5. Côtes du Rhône – Côte Rôtie
Domaine Gerin (Champin Le Seigneur, 2009 – Syrah)
Paté de caça
6. Provence – Bandol
Chateau Pibarnon – Rouge (Chateau Pibarnon, 2006 – Monastrell)
Broqueta de Tomàquets i olives a les herbes provençals
7. Languedoc – Rousillon
Domaine de la Rectorie (Cuvée Léon Parcé, 2010 – Garnatxa)
Peres al vi amb crema de formatge
8. Empordà
Celler Martí Fabra (Masia Carreras, 2011 – Carinyena Blanca)
Pà amb tomàquet i embotits
9. Alella
Quim Batlle (Cupatge, 2009 – Pansa Blanca)
Fetge de Rap
10. Barcelona
Vi-rra Moritz
Fleischwurst Llonzat (la mortadela alemana)
Com podeu veure la inaguració va ser espectacular, i ara només em resta poder-hi anar per poder tastar el que amagava aquesta carta…
Posted on 28 Setembre 2012, in Catalunya, Fàbrica Moritz. Bookmark the permalink. 2 comentaris.
q bé q ens ho vam passar!
i tant!!! quan l’anem a probar??? 😉