Tast de vins del Baix Penedès 2.0 #ChefSumiller a La Farmàcia del Vendrell
Posted by ebordons
Dissabte vam tenir la ocasió d’assistir a un tast d’allò més interessant a La Farmàcia Vinacoteca del Vendrell, on ens vam trobar persones vinculades amb el món del vi com productors, elaboradors, sommeliers i enòlegs i també a la comunicació d’aquest món (especialment els canals 2.0).
Els organitzadors del tast el que pretenien era potenciar el coneixement dels vins del Baix Penedès i contribuir a l’aposta pels productes de proximitat.
Realment la varietat de productes que hem pogut tastar, ha sigut impressionant, no donàvem a l’abast i cada un dels productes tastats era excepcional i molts d’ells apostant per varietats autòctones.
Hem començat tastant vins blancs:
– Sauvignon Blanc de Cosmic Celler: aquest vi té una triple fermentació, una part en bota, una altra en dipòsit i una tercera en àmfora.
– Blanc de Vinyater de Partida Creus: aquest és un vi d’una varietat autòctona poc coneguda com el Vinyater, d’uns ceps de més de 60 anys i que a més està vinificat en natural, és a dir, sense sulfits afegits.
– Malvasia de Sitges de Jané Ventura: una altra varietat autòctona del Baix Penedès, aquest cop amb un pas per barrica
– Xarel•lo vermell de Sicus Celler: seguim amb les varietats autòctones recuperades pels elaboradors del Baix Penedès
Amb aquesta mostra tan interessant de varietats autòctones blanques, passem als caves i vins espumosos:
– Tres Naus Brut Nature Reserva de Cellers Domenys: Un cava fet amb les tres varietats convencionals amb 18 mesos de criança
– Tres Naus Brut Rosat de Cellers Domenys: cava rosat de la varietat trepat realment bo
– Cava Brut Nature Gran Reserva 2005 de Cosmic Cellers: un cava amb 60 mesos de criança amb unes olors a poma al forn impressionants
– Castell de Grabuac de Caves Suriol: un cava del 2007 on s’ha fermentat el vi en barrica
– IOMUS, Sumoll Blanc de Noirs de la cooperativa de Rodonyà: un vi espumós que m’ha sorprès gratament.
– IOMUS, Sumoll Cryo i IOMUS Sumoll Clàssic: dos vins espumosos rosats de la varietat autòctona Sumoll
– Cava en Punta de Partida Creus: un cava experimental de la varietat Vinyater que es va fer el desgorjat allí mateix.
Jo que no sóc gaire de caves, tots aquests m’han agradat molt i no sabria dir-vos quin més, potser ja estic trobant el camí cap els caves…
Amb aquesta mostra, hem passat als vins rosats:
– Rosat de Barthomeus: un 100% Cabernet Sauvignon de vinyes molt pròximes al mar
– Rosat de Tannat de Mil•liari que probablement no es comercialitzarà ja que Mil•liari ha tancat
Per acabar amb el vins hem tastat els negres:
– Monastrell de Sicus Celler: Varietat autòctona que ha vinificat en àmfores, el pròxim que surti les àmfores estan enterrades entre les vinyes.
– Garrut de Partida Creus: varietat autòctona, que si no tinc entès malament és el mateix monestrell, pel que podem fer un tast comparat amb el vi anterior
– Cabernet Franc 2007 de Cosmic Celler: on una part del vi ha fet una criança reductiva en ampolla, una altra part una criança en barrica i una altra en dipòsit.
– Cabernet Sauvignon de Barthomeus: fan servir aquesta varietat ja que és la que tenien a la finca quan van començar a vinificar
– Capvespre Sumoi de la Cooperativa de Rodonyà
A més a més de tots aquest vins, també hem pogut tastar, un cop a casa la cervesa Reptilian, una negra envellida en barrica de vermut negre realment interessant.
I clar tot això acompanyat de Botifarres de pernil, xató, calçots, ou i paté de fetge de la Cansaladeria Xarcuteria Arroyo que estaven boníssimes, i formatges de la Formatgeria Marval.
La jornada #ChefSumiller crec que ha sigut molt interessant, sobretot per poder conèixer productes del Baix Penedès que realment m’han sorprès, moltes gràcies per comptar amb mi.
Comparteix:
Relacionats
Posted on 4 Abril 2013, in Barthomeus, Catalunya, Cellers Domenys, Cooperativa de Rodonyà, Cosmic, Jané Ventura, La Farmacia Vinacoteca, Partida Creus, Penedès, Sicus, Suriol and tagged Barthomeus, Cellers Comenys, cooperativa de Rodonyà, cosmic, El Vendrell, garrut, IOMUS, Jané Ventura, La Farmacia Vinacoteca, malvasia de sitges, Partida Creus, Penedes, Sicus, sumoll, Suriol, Tres Naus, vinyater, xarel·lo vermell. Bookmark the permalink. 5 comentaris.
nyam! quin gran repertori de vins, descobertes interessantíssimes del Penedès amb una relació qualitat preu fantàstica. així dóna gust descobrir nous vins i caves
i tant!!!! Moltíssimes descobertes molt interessants!!! 😉
Jo vaig gaudir com un nen!!! Realment espectacular i enriquidor poder conèixer tants bons productes i de proximitat!!! Per cert, em va passar com a tu Eva, que no sóc gaire de caves i em van agradar tots els que vaig provar! Ara bé, el que més em va sorprendre va ser el blanc Vinyater sens dubte…
Ahhh i un plaer poder-te posar cara!!
Igualment!!!! 🙂