Tercera Parada de Louis Moritz – Borgonya Cotê d’Or

Aquesta setmana vem tenir l’ocasió de tornar a anar a les presentacions que fan al Bar-à-vins on presentaven la tercera de les etapes de Louis Moritz en el seu viatge de la seva Alsàcia natal a Barcelona.

La Tercera Parada era a Borgonya Cotê d’Or i com la setmana passada ha començat a parlar l’historiador Jordi Creus.

Avui, ens ha relacionat la Borgonya de la zona de la Cotê d’Or i més concretament la seva capital Dijon, amb Catalunya, a través del Bandolerisme. El bandolerisme tal i com el coneixem comença al segle XV a llocs com Alemanya, al Llenguadoc o la Borgonya. Més tard s’estén al mediterrani i a Catalunya pren molta força. Quan pensem en bandolerisme i Catalunya pensem en Serrallonga.

Joan Sala era un pagès que es va casar amb Margarida Tallades pubilla del Mas Serrallonga d’on Joan pren el nom. Degut a que eren molts a la familia i que havien de sobreviure d’alguna forma, va començar a fer petits robatoris, fins que un veí Miquel Barfull el va delatar i quan el van venir a detenir va haver de fugir a la muntanya i es va refugiar a les muntanyes.

El van detenir juntament amb la seva companya Joana Massissa al ser delatats per un company. El van portar a Barcelona on després de ser interrogat fent servir una munió de tortures el van executar de la manera més bèstia que van trobar.

A continuació el sumiller ens ha presentat el vi que podríem tastar, aquest cop és un negre, especificament un Pinot Noir característic de la zona. És la varietat de la delicadesa , amb un colo no massa pujat que es gaudeix olfactivament, on podem trobar olors a violeta, cirera i també a espècies, sobretot a incens o pachuli. És un vi fermentat en botes de menys d’un any i és relativament jove ja que és un 2010. Concretament, és un Marsannay Clos du Roy.

Per acompanyar aquest vi de la Borgonya, el xef Jordi Vila ens ha preparat una cocotte de Boeuf Bourgignon, un estofat de bou a partir de la carn marinada amb el vi de zona. És un guisat gustós i potent acompanyat de pastanagues per donar-li un toc dolç.

Al igual que la setmana anterior, la presentació ha estat molt bé i el plat i el vi no cal dir-ho, genials!!

A veure si hi puc tornar a anar a una de les presentacions ja que estan d’allò més ben fetes.

Ahhh recordeu que si voleu tastar el vi i la cocotte teniu tota la setmana fins dilluns que ve de 20:00 a 0:00.

Posted on 8 Agost 2012, in Catalunya, Fàbrica Moritz. Bookmark the permalink. 4 comentaris.

  1. com sempre una crònica acurada precisa i abellidora…! t’hauran de fitxar per dinamitzar el bar-a-vins 😉 ja em contractaràs oi? petonassos guapa i bon dimecres

  2. Mmmmmm, i això on dius que ho fan??? Algún dia hi hauré d’anar…..
    Molt bon post guapi!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: