Tast de Vins de La Vinyeta i Vins de Pedra amb DO Original

Ahir, vem anar amb la Ruth a fer un tast amb DO Original que estan al Carrer Ferlandina gairebé al davant del MACBA a Barcelona.

Feia un temps que seguia a DO Original pel Facebook i per Twitter i sempre que proposaven un tast pensava que hi havia d’anar, però no acabava de fer el pas. Però aquesta setmana, quan van publicar que el tast era amb La Vinyeta, immediatament em vaig posar en contacte amb la Ruth per si hi volia anar, ja que jo li havia parlat d’aquest Celler al que vaig fer la visita fa un parell de mesos (properament faré el post corresponent).

El format d’organitzar els tastos per part de DO Original està d’allò més bé, convoquen a una sala que hi ha al restaurant H Original, i et fan pagar 10€, però aquests t’inclouen a part del tast comentat pel propi Celler, una ampolla de vi, en aquest cas incloïa el Heus Blanc 2011.

20120620-235246.jpg

El Tast ha estat molt entretingut i hem pogut probar una gran varietat de vins que fan aquesta parella que formen la Marta i el Josep i que s’han embarcat en un projecte on van començar a fer vins a l’Empordà i ara han continuat amb vins a la Conca del Barberà. L’història d’ells, si em permeteu us l’explicaré en el post de La Vinyeta que faré pròximament.

20120621-000032.jpg

Ara, els vins que hem tastat han sigut:

De La vinyeta, és a dir DO Empordà:

– Microvins Blanc 11 – Carinyena blanca, que és una varietat autòctona de l’Empordà i que no és molt expressiva però que ens pot donar coses interessants si són vinyes velles implantades sobre roca mare ja que ens aporta informació del terroir. El vi ha estat fermentat en diòsit i en botes de fusta i fent treball amb les seves lies durant un mes i mitg, ja que més temps la fusta seria la que tindria tot el protagonisme. Aquest vi, ha sigut totalment una novetat ja que encara no és a la venta, de fet, aquest juntament amb el Microvins negre, sortiran a la venta al Setembre.

– Microvins Negre 10 – Carinyena negra provinent de 9 parceles d’entre 50 i 100 anys i amb diferents sòls. Té un envelliment en barrica de 10-12 mesos en botes de roure francès però de segon o tercer any per la mateixa raó que en el Blanc, és a dir, per a que la varietat es pugui expressar i no s’hi trobi massa la fusta.

– Puntiapart 10 – Cabernet i Carinyena, la carinyena que fan servir és de la més vella que tenen i li donen uns 13 mesos en bota. És el vi més elaborat que tenen i el fan pensant en “els vins han de ser per passar-ho bé”

– Migmig 10 – Marselan i Garnatxa roja. El marselan és una varietat creuament entre la garnatxa negra i el cabernet que és fa servir molt al sur de França, i la garnatxa roja és autòctona de l’Empordà. Amb aquest vi buscaven un vi més fàcil i fresc però que a la vegada fosc complex. Té uns 14 mesos en bota, però el que diferencia és que en comptes de fer el cupatge al final de tot el procés com fan amb els altres vins, ja ho fan al entrar el raïm al celler.

i de vins de Pedra de la DO Conca de Barberà:

– La Musa 10 – Merlot, Cabernet i Syrah, totes les vinyes d’uns 30 anys. Els aromes ens aporten fruita vermella i olors balsàmiques com la lavanda o el romaní. En aquest vi buscaven que es diferenciés totalment dels del Empordà, pel que han fet servir l’avantatge que els aporta la Conca que és la frescor dels seus vins que ve donada pel contrast tèrmic que pateixen les vinyes entre el dia i la nit. Per una altra banda té un envelliment en botes noves de roure francès d’entre 10 i 12 mesos.

– L’Orni 11 – Chardonnay de vinyes d’uns 20 anys. Hi trobem aromes de peres o melons madurs. En boca és molt voluminós, untuós i greixós ja que hi ha una treball amb lies de dos mesos. No té res de fusta. El vi tot i tenir una graduació de 15.5 graus no ho sembla i té una bona acidesa tot i tenir calidesa en boca.

20120621-000045.jpg

Com podeu suposar ens ho vem passar molt bé, i estic segura que repetirem en aquests tastos que proposen des de DO Original.

Posted on 22 Juny 2012, in Catalunya, Conca de Barberà, DO Original, Empordà, La Vinyeta. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. va estar genial, hi tornarem i també a la vinyeta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: