Recaredo, com viure el món del cava

Per finalitzar la setmana, hem fet una altra de les visites que també ens ha arribat al cor, de veure com algú pot viure per fer cava i realment ho fan per vocació.

20120102-230640.jpg

A Caves Recaredo ens ha atès Antoni Mata, i ens ha estat explicant com fan els seus Caves a la vegada que ens ensenyava la Cava que es troba per sota de Sant Sadurní.

Actualment fan visites a gent que li interessi sempre i quan siguin concertades i les fan ells mateixos, i de moment no cobren.

20120102-230811.jpg

Els seus Caves els fan amb vinya conreada per ells mateixos pel que no compren ni vi, ni raïm. A més tot ho fan ecològic i biodinàmic i treballen amb coberta vegetal espontànea.

Pel que fa als seus Caves són tots caves d’anyada i són tots Bruts Nature (és a dir, no porta res de sucre afegit), cosa que implica una molt bona qualitat de la vinya, ja que en els Brut Nature qualsevol defecte es veu molt. Totes les criances que fan són molt llargues, amb un mínim de 30 mesos i totes amb suro i el desgorjat és tot manual.

20120102-230832.jpg

A part, ara estan fent un Cava de Finca del que l’any passat va sortir el primer que era un 2001.

20120102-230851.jpg

Jo crec, que la visita es podria resumir amb una frase que tenen a la seva Cava:

“Expliquem el que fem
Fem el que expliquem”

Posted on 3 gener 2012, in Catalunya, Cava, Caves Recaredo. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: