Celler Carles Andreu, un Celler fet per visitar

La Conca del Barberà la vem començar a visitar pel Celler Carles Andreu, que es troba a la sortida de la població de Pira. Van començar en una petita cava al mig del poble en el 1991 ja que fins llavors el raïm el venien a les grans empreses del Penedès. Però el 1991 decideix començar a elaborar Cava i la bàsicament tot ho venien directament.

En el moment que van decidir ampliar el Celler i basant-se en que molt bona part de la seva venda era directa, ja el van construir (el 2004) pensant en que vingués gent a visitar-lo, de fet abans de construir-lo en Carles Andreu va anar a Napa Valley per veure com feien les coses allí. Tot aprofitant uns antics corrals i magatzems, han fet un celler on els visitants poden veure tota la fase d’elaboració del cava i el vi (que fan des del 2004).

La visita es gratuïta, però tenen 3 torns de visites, dos pel matí i un per la tarda. La seva filosofia fa que no cobrin, ja que tothom que fa visita ja compra algun dels seus productes i es senten més que satisfets amb això. L’any passat un 24% de la seva producció es va vendre directament al Celler i un 10% el van enviar directament a particulars.

Les varietats que fan servir són Macabeu, Perallada, Chardonnay i Trepat i just davant del Celler tenen vinyes dels 4 tipus per a que les visites les pugui diferenciar fàcilment.

El seu vi de Trepat (varietat que després de la filoxera només es va plantar a la Conca) el fan amb les vinyes més velles que tenen i els hi fan una sobremaduració.

Per finalitzar la visita on ens ha estat explicant com ho fan tot, ens ha donat a tastar el seu Cava Rosat de Trepat que he trobat d’allò més bo.

Posted on 17 Desembre 2011, in Cava, Celler Carles Andreu, Conca de Barberà. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: