Visita a la Cooperativa de Capçanes, bons vins i propostes enoturístiques

Una altra de les visites que hem fet avui, ha sigut a la Cooperativa de Capçanes, un exemple de qualitat en volums grans de producció.

20111117-003444.jpg

Aquesta cooperativa i l’edifici es van fer el 1933, i van anar fent vi com a cooperativa, a finals dels anys 70 Torres comença a comprar raïm en el Montsant i això fa que la bodega es vagi quedant antiquada ja que gairebé tot el raïm se l’endú Torres. Però a partir dels 90 es torna a invertir ja que Torres comença a plantar les seves vinyes i per tant deixa de comprar tant raïm i a més ho fa a uns preus més baixos.

20111117-003251.jpg

A partir d’aquí la seva evolució, és brutal, ja que en el 92 feien unes 10.000 ampolles, per passar a 200.000 en el 97, a 750.000 en el 2000 i a 1.000.000 en el 2011.

De tot el que fan un 80% és per importació i només el 20% restant és pel mercat nacional, del que primen Catalunya, País Vasc i Balears.

20111117-003354.jpg

Les finques que els hi proporcionen raïm estan a uns 2 km de radi a partir de Capçanes i això implica a uns 5 municipis en total.

Una particularitat que té aquesta bodega és que fa Vi Kosher des del 95, pels jueus on el que ho fa especial, és el mètode de creació, ja que per a que sigui considerat Kosher, només el poden manipular el rabins, cosa que dificulta bastant la creació d’un bon vi. Per tenir un exemple, tot el que és vi kosher, està precintat per a que ningú que no sigui rabí ho toqui. En total es fan 3 vins kosher, un criança, un semi criança i un de només amb garnatxa.

20111117-003313.jpg

20111117-003327.jpg

A nivel Enoturístic, tenen quatre propostes, una primera que implica la visita de la bodega amb tast on es paguen 8€ i es poden tastar 4 vins (l’hauré de venir a fer i ja us explicaré l’experiència). Una altra de les propostes és la de la visita de les vinyes en 4×4 i posterior visita de la bodega amb tast, on el preu són aproximadament 20€. També tenen una proposta de Senderisme per la zona, on básicament fan el paper d’asesors i donen informacions de caminates que es poden fer pels voltants. I finalment la més espectacular que és el vol en avioneta per sobre del priorat on el preu per 2/3 persones és de 250€ (qui ho pogués fer…).

Per acabar la visita, hem fet el tast de tres dels seus vins, el Mas Donís Rosat 2011, fet amb 80% de garnatxa, un 15% de syrah i un 5% de merlot i que realment he trobat boníssim, llàstima que estaven encara embotellant i no me n’he pogut comprar cap.

20111117-003434.jpg

El segon vi que hem tastat ha sigut el Mas Picosa, un vi ecològic fet amb garnatxa, carinyena(o samsó), merlot i ull de llebre.

I per acabar la visita hem tastat un vi kosher acabat de fer, és a dir el que serà el 2010, ja que ahir van venir els rabins per fer-lo. El que hem tastat, estava compost per garnatxa, carinyena, cabernet i ull de llebre.

Posted on 17 Novembre 2011, in Catalunya, Celler Capçanes, Montsant. Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Vol amb avioneta????? Això si que és turisme d’alçada…..
    Hauré de provar aquest vinet rosat que té una pinta…..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: